fbpx
  • Foto van de New Yorkse Pride gemaakt in Greenwich Village


Tijdens mijn studie Culturele Antropologie raakte ik geïnteresseerd in het visualiseren van culturele diversiteit via fotografie. In die periode, rond de eeuwwisseling, kocht ik mijn eerste, nog analoge, spiegelreflexcamera. In de jaren die daarop volgden maakte ik vele reizen naar verschillende continenten, als antropoloog en als toerist, om de culturele verscheidenheid en fascinerende gebruiken van mensen vast te leggen. Ik verdiepte me verder in de portretfotografie en ben dat tot op heden blijven doen. Op deze pagina laat ik een deel van mijn vrije werk zien.


Galerij

Portretten

Ik vind het fantastisch om een mooi portret te maken. En om dat samen te doen met de bijzondere mensen om mij heen. Een portret dat inspireert, nieuwsgierig maakt, waarin je iemands energie voelt. Een krachtig portret dat emotioneert. Best een uitdaging.


Check it out
Reportage

New York City Pride

De New York City Pride vindt elk jaar plaats in juni in de straten van Manhattan. Een van de grootste Gay Pride-parades ter wereld. In 2011 was ik erbij en maakte ik een reportage van deze kleurrijke tocht.


Check it out


Expositie

Straatverkopers in New York

In 2010 en 2011 volgde ik aan New York University het programma ‘From beginning artist to exhibitioner’, dat afsloot met een expositie in de SoHo Photo Gallery. Ik koos er daar voor een serie van New Yorkse straatverkopers tentoon te stellen.


Check it out


Expositie

Verwondering

Wat ik graag laat zien is hoe mooi het ‘gewone’ alledaagse eigenlijk is, bijvoorbeeld hoe kinderen nog zo ongedwongen en vol verwondering in het leven staan. Om die waardevolle momenten niet te missen, ben ik voortdurend alert op wat er om me heen gebeurt en waar ik natuurlijk licht kan inzetten om een mooi beeld te maken.

Deze en andere foto’s zijn te zien in het Utrechts Centrum voor de Kunsten op het Domplein.


Check it out